DRIE GOEDE REDENEN

voor een correcte bandenspanning

Als elke automobilist maandelijks zijn banden correct oppompt, besparen we samen 80 miljoen liter brandstof. Doe je mee?
01

Je helpt het milieu

Correcte bandenspanning zorgt voor minder snelle slijtage. Gevolg: je banden komen niet zo snel bij het afval terecht. Hoe langer banden meegaan, hoe meer afval we vermijden! 

Vergelijk een autoband oppompen ook gerust met een fietsband: met een goed opgepompte band moet je niet zo hard trappen en verbruik je minder energie. Als elke automobilist maandelijks zijn banden correct oppompt, besparen we samen 80 miljoen liter brandstof. In België alleen al! Goed voor 350 kiloton minder CO2-uitstoot. Straf, want wist je dat er voor zo’n vermindering van CO2-uitstoot normaal gezien 40.000 hectare bos nodig is? Dat is bijna 6% van de totale oppervlakte aan bos in België. 

02

Je rijdt veiliger

Banden met een foute spanning zorgen voor minder rijcomfort en een slechtere wegligging, en ze verhogen de remafstand. Ook het risico op slippen verhoogt. In extreme gevallen leidt het zelfs tot een klapband. Onbegrijpelijk dus dat amper 1 op 5 van de automobilisten elke maand de bandenspanning controleert. Met de juiste bandenspanning heb je meer grip en rij je echt een stuk veiliger! 

03

Je bespaart tot € 300 per jaar

Brandstofverbruik en slijtage voel je ook in je portemonnee. Is je bandenspanning 20% te laag? Reken dan op een kortere levensduur van liefst 25%. Is de spanning 30% te laag, dan gaat je band zelfs maar half zo lang mee. Zo zit je snel met nieuwe aankoopkosten. Bovendien verbruikt je wagen (of je moto/bromfiets) met goed opgepompte banden minder brandstof. Ook dat scheelt al gauw een pak euro’s. 

DIT MOET JE OOK ZIEN